Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Cykelkælder til 17 mio. godkendt

En parkeringskælder til cykler ved Lyngby Station bliver både dyrere og mindre prangende end planlagt
Det bliver en dyrere, men også reduceret udgave af en cykelparkeringskælder, der kan stå klar ved Lyngby Station om et års tid. I runde tal bliver projektet fem millioner kroner dyrere end forventet, og dermed ville prisen på cykelkælderen løbe op i samlet 20,6 millioner kroner.

Teknik- og Miljøudvalget har dog godkendt et reduceret projekt, så den samlede pris bliver 17,6 millioner kroner. Heraf betaler Lyngby-Taarbæk Kommune 6,4 millioner kroner, mens DSB og Vejdirektoratet dækker det resterende beløb.


Udvalgsformand er imod

Lyngby-Taarbæk Kommune søgte i forsommeren 2013 statens 'Pulje til mere cykeltrafik' om en ny cykelkælder. Den skulle forbedre parkeringsforholdene for cyklisterne i almindelighed og i særdeleshed i forbindelse med etableringen af letbanen.

Det er planen, at arbejdet med det nye projekt kan igangsættes i midten af 2016 med en forventet byggeperiode på fem måneder.

Teknik- og Miljøudvalgets godkendelse af projektet sker uden støtte fra Konservative og udvalgsformand Mette Schmidt Olsen, der er meget overrasket over prisstigningen.

"Jeg synes, det er helt vildt, at man kan have et projekt, der pludselig er fem millioner kroner dyrere. 17 millioner for en parkeringskælder er rigtig mange penge, og vi mener, der må være andre muligheder," siger udvalgsformanden.

De ekstra omkostninger skyldes blandt andet krav om miljøsanering og isolering af loftet i kælderen og generelt dårligere overfalder end forventet. For at holde udgifterne nede bliver 1000 cykelparkeringspladser reduceret til 870, én af kælderens tre trappeudgange spares væk, og 'cykelkælderen vil få et mere rustikt udseende,' som der står i forvaltningens sagsfremstilling.

Mette Schmidt Olsen så helst, at kommunen trak sig fra projektet og i stedet fandt en overjordisk løsning for de afsatte midler.

"Vi så gerne, at man lavede parkering ud for Fakta. Ingen siger, at det skulle være 870 pladser samlet det samme sted. Vi anerkender behovet, men projektet er væsentlig forringet. Når man i en sagfremstilling skriver, at det er rustikt, bliver jeg lidt bekymret. Det er bare et ringere projekt. Selvom kommunen ikke betaler det hele, er det mange penge, og det er jo stadig skatteborgernes penge, uanset om de kommer fra den ene eller den anden kasse," siger hun.


Overvågning og musik

Som kompensation for de færre cykelparkeringspladser er det aftalt med Vejdirektoratet, der administrerer statens cykelpulje, at der skal etableres flere tryghedsskabende tiltag og servicetiltag i cykelkælderen.

Det indebærer eksempelvis overvågningskameraer og højttalere, der spiller musik. Derudover er det aftalt, at DSB bidrager med servicetiltag som servicestation med cykelpumpe og værktøj i cykelkælderen, tydelig skiltning af cykelkælderen og indretning af overdækket aflåst cykelparkering til ladcykler/specialcykler syd for stationen.

Det bliver Økonomiudvalgets opgave at finde ud af, hvor de to ekstra millioner kroner skal findes, når udvalgets medlemmer mødes onsdag eftermiddag.


Publiceret: 12. Januar 2016 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra NYT OM Nordsjælland

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!