Et flertal i Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal etableres en cykelkælder ved Lyngby Station i løbet af 2016. Foto: Visualisering af cykelkælder, Lyngby-Taarbæk Kommune
Et flertal i Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal etableres en cykelkælder ved Lyngby Station i løbet af 2016. Foto: Visualisering af cykelkælder, Lyngby-Taarbæk Kommune
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pengene fundet til dyrere cykelkælder

En tunnel under Kanalvej bliver ikke til noget nu, og derfor bliver pengene brugt til at finansiere cykelkælder ved Lyngby StationEt flertal i kommunalbestyrelsen har fundet de to millioner kroner, der manglede for at realisere cykelkælderen under Lyngby Station. Pengene kommer fra en cykel- og gangbro under Kanalvej, som ikke bliver etableret i år.

Alle partier på nær Konservative, Liberal Alliance og Dorthe la Cour (UP) bakker op om finansieringen og ser frem til at få etableret cykelkælderen, der efter planen skal stå klar til brug inden udgangen af 2016.


Modstand mod dyr kælder

Konservative undlod at stemme om forslaget på torsdagens kommunalbestyrelsesmøde, men accepterede at et flertal bruger de to millioner kroner fra Kanalvejsprojektet, mod at projektets resterende tre millioner kroner heller ikke længere er bundet.

Liberal Alliances Anne Jeremiassen stemte som den eneste imod forslaget. Hun protesterede imod, at den 17 millioner kroner dyre cykelparkeringskælder endte med at blive fem millioner kroner dyrere end beregnet.

"Jeg er så evindeligt træt af, at projekter i offentligt regi aldrig koster det, man siger de koster i første omgang. Så hvis ikke de koster det, man sagde i første omgang, så bliver det ikke," sagde hun på kommunalbestyrelsesmødet.

Lyngby-Taarbæk Kommune har dog valgt en løsning, der kun bliver to millioner kroner dyrere end oprindeligt. Dermed ender kommunen med at betale godt seks millioner kroner cykelkælderen, mens DSB og Vejdirektoratet dækker resten.


Publiceret: 26. Januar 2016 10:21

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra NYT OM Nordsjælland