Næstformand i Teknik- og Miljøudvalget Bodil Kornbek (S) ser ikke andre muligheder end en cykelkælder ved Lyngby Station. Arkivfoto
Næstformand i Teknik- og Miljøudvalget Bodil Kornbek (S) ser ikke andre muligheder end en cykelkælder ved Lyngby Station. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

S om cykelkælder: Bedst mulige løsning

Der er ikke noget alternativ til den dyrere og reducerede cykelparkeringskælder, mener SocialdemokraterneEn cykelkælder ved Lyngby Station er godkendt af Teknik- og Miljøudvalget i en revideret udgave, der bliver både dyrere og forenklet.

Forvaltningen har ikke foreslået andre muligheder end den cykelkælder, som kommunen søgte om støtte til at anlægge fra statens 'Pulje til mere cykeltrafik' i 2013.

Socialdemokraterne mener, der er behov for at få gjort noget ved cykelparkeringen ved Lyngby Station, og da forvaltningen ikke har præsenteret andre løsninger, bakker de op om den foreslåede, forklarer Bodil Kornbek, der er næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.

"Vores holdning er, at hvis der ikke bliver anvist et alternativ, og cykelparkeringen derfor ville blive til gene, fordi der slet ikke er plads til cykler over jorden, så må vi sige, at det er den bedst mulige løsning," siger hun.

Ideen med cykelkælderen er opstået i forbindelse med etableringen af letbanen, og Bodil Kornbek kan ikke forestille sig, at der i fremtiden kan være plads til både forretninger, cyklister og fodgængere, og derfor kan cykelparkeringen ikke placeres andre steder end under jorden.


Færre parkeringspladser

I det oprindelige projekt skulle cykelkælderen kunne rumme 1000 cykler, men det er i den ændrede version reduceret til 870.

Bodil Kornbek er dog fortrøstningsfuld i forhold til at kunne dække fremtidens parkeringsbehov.

"Der var indregnet en lille overkapacitet i de oprindelig beregninger, så ud fra dem ser det fornuftigt ud. Men hvordan udviklingen bliver helt præcist kan være svært at sige, men jeg synes, det lyder fornuftigt," siger hun.

Projektet bliver fem millioner kroner dyrere end forventet, men et flertal i Teknik- og Miljøudvalget har godkendt en forenklet udgave af cykelkælderen, som begrænser merudgiften til to millioner kroner. Onsdag skal Økonomiudvalget se på, hvor de ekstra to millioner kroner til projektet kan findes.


Publiceret: 12. Januar 2016 10:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra NYT OM Nordsjælland

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!